Ako se gljivica kandida “ugnijezdi” u organizmu duže vremena, može dovesti čak i do karcinoma – Izaziva porast pritiska u likvoru te nesnosne glavobolje.

Ipak, ono što je i najgore po naš organizam, jeste da je kandida stanje koje predstavlja iznimno loš predznak, jer ako se gljivica kandida “ugnijezdi” u organizmu duže vremena, može dovesti i do teških oboljenja, čak i karcinoma. Svi pacijenti sa historijom bolesti karcinoma ili benignog tumora budu savjetovani da promijene način ishrane, te im preporučujemo i odgovarajuću terapiju protiv kandide. Pojava kandide praktično predstavlja proces od četiri koraka, odnosno razvija se kroz četiri faze:
Nezdrav život, odnosno pad imuniteta – kisela krv – kandida – problemi, bolesti, a dugoročno i teška oboljenja.

Pratiti simptome

Često ljudi ne pridaju pažnju prisustvu kandide, što im nije ni uzeti za zlo u ovom današnjem brzom tempu života, no ako ništa, potrebno je paziti na određene simptome da ne bi izazvali teške bolesti. Upravo jedan od najlakših simptoma za prepoznavanje kandide kod žena jeste – bijelo pranje. Veliki broj žena, nažalost, živi u ubjeđenju da je stanje kandide sasvim normalno, jer je već dugo vremena imaju u obliku bijelog pranja, a posebno jer taj problem, u istom tom vremenu, ne uspijevaju riješiti.
Šta god da pokušaju protiv bijelog pranja (razni vještački hemijski preparati, tablete), to predstavlja samo pokušaj rješavanja njegovih posljedica.

Također, često imamo pacijentice i pacijente sa čudnim i teškim glavoboljama kojima ne znaju uzrok, kod kojih obavezno utvrđujemo stanje kandide, jer je likvor – tečnost u kičmenoj moždini najosjetljivija na njeno djelovanje. Preciznije, kandida izaziva porast pritiska u likvoru, što za posljedice ima nesnosne glavobolje.

Drugi simptomi su pomenuti bijeli jezik, odnosno bijele naslage na jeziku i loš zadah u ustima, te plinovi i napuhanost u trbuhu za vrijeme i nakon jela, osjećaj prezasićenosti, infekcije i upale, česte prehlade, alergije ili preosjetljivost, suha sluznica, suha koža i ekcem, problemi s koncentracijom, hronični umor, poremećen nivo šećera u krvi, promjene raspoloženja, hladne ruke i stopala, hemoroidi, proljev ili zatvor.

Stoga, prvi korak u rješavanju stanja kandide jeste utvrđivanje nivoa kiselosti krvi, koji mi u Planetu zdravja BH uspijevamo našom savremenom dijagnostikom – visokospecijaliziranim analizatorom koji pravi kompletne testove stanja organizma, očitavajući više od 131 biohemijski, hemodinamski i imunološki parametar, za svega tri minute – bezbolno, bezkrvno, bezbjedno i neškodljivo za sve.

Antikandida dijeta

Kada utvrdimo nivo kiselosti krvi i postojanje kandide, terapija se sastoji od posebno propisanog režima ishrane, odnosno naše antikandida dijete, te nezaobilaznog konzumiranja naših 100 posto prirodnih, nerafinisanih, nefiltriranih, hladno cijeđenih ulja dobijenih specijalnom metodom nanotehnologije. Prirodni lijek za oporavak crijevne flore i balansiranja čitavog organizma. Najzad, na ovaj način sistemski rješavamo uzroke kandide, te istovremeno nestaju i njeni neugodni, naporni i iscrpljujući simptomi. Samo je potrebno koncentrisati se na uzroke, a ne posljedice ovoga, ali i svih drugih problema našeg organizma.

Simptomi

Bijeli jezik, odnosno bijele naslage na jeziku i loš zadah u ustima, te plinovi i napuhanost u trbuhu za vrijeme i nakon jela, osjećaj prezasićenosti, infekcije i upale.

Izvor: oslobodjenje.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here