Teniser Novak Đoković će na Mastersu u Madridu biti u neobičnoj ulozi, pošto iza sebe neće imati svoj dugogodišnji tim, nakon raskida saradnje sa Marjanom Vajdom, Miljanom Amanovićem i Gebhardom Fil-Gričom.

Drugi najbolji teniser svijeta je na konferenciji za novinare pred četvrti Masters ove sezone istakao da je to bila obostrana odluka i da su i on i njegov doskorašnji tim odlučili da je vrijeme za promjene.

Kako je Đoković rekao, neće žuriti s izborom novog trenera, a naglašava da se osjeća dobro i da ima samopouzdanja u sebe. Za sada će ulogu trenera preuzeti njegov brat Marko Đoković, koji mu je asistirao tokom treninga u Madridu, gdje brani titulu.

U stručnom štabu Novaka ostao je i Španac Pepe Imaz, koji će praviti društvo Marku Đokoviću u trenerskoj ulozi. Markovo zaduženje će biti tenis, dok će Imazova specijalnost biti rad na psihološkoj relaksaciji i skolističkom pristupu tenisu i životu.

Novak će svoj prvi meč igrati u srijedu s pobjednikom duela Tomi Robredo – Nikolas Almagro, i tad će se prvi vidjeti novi Novakov tim na djelu, kao i kako se Marko Đoković snalazi u ulozi trenera svog brata.

Izvor: avaz.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here