Štefan Ćuković iz Lukavice i Sarajka Adela Čomor pobjednici su 7. vertikalnog maratona “Avaz Twist Running 2017”, koji je danas održan u Sarajevu.

Ljubitelji adrenalina mogli su tokom popodneva uživati ispred “Avaz Twist Towera” u Sarajevu, najvišeg nebodera u regionu, u spektakularnoj manifestaciji koja je privukla veliki broj posjetilaca.

“Avaz Twist Tower” danas je po sedmi put ugostio jednu od najspektakularnijih sportsko-rekreativnih manifestacija na našim prostorima, utrku uz stepenice “Avaz Tower Running 2017”. Trideset šest spratova najviše zgrade u regionu i put od čak 780 stepenica do cilja u muškoj konkurenciji najbrže je osvojio Štefan Čuković u vremenu 4:15.737 minuta. Drugi je bio Osman Junuzović, a Sanel Đuliman je bio treći.

U ženskoj konkurenciji Adela Čomor je zauzela prvo mjesto u vremenu 5:24,03 minuta. Biljana Cvijanović iz Bijeljine završila je na drugom mjestu, a treća je bila Adna Smajlov.

Takmičari u muškoj i ženskoj kategoriji (od 14 do 55 godina), djeca (do 14 godina) i humane zvijezde pokazali će izdržljivost i bili dio spektakla koji je u rangu s onima koji se organiziraju u znamenitim oblakoderima najvećih svjetskih metropola – Londona, Njujorka, Čikaga… a kojima se glavni grad Bosne i Hercegovine, makar u ovom obliku, stavio rame uz rame.

Organizator takmičenja preduzeo je sve potrebne mjere kako bi danas u najvišoj zgradi regiona sve funkcioniralo besprijekorno, a sve četiri utrke protekle u najboljem redu.

Za razliku do dosadašnjih šest izdanja, ovog puta nagrade u takmičarskom dijelu (muška i ženska utrka) dobilo je 10 učesnika, po pet u obje konkurencije.

Prvoplasirani su dobili po 800 KM, drugoplasirani po 500 KM, trećeplasirani po 200 KM, dok su osvajači četvrtog i petog mjesta dobili po 100 KM. Dakle, nagradni fond takmičarskog dijela iznosi 3.400 KM.

No, osim toga, učesnici su dobili pakete sponzora takmičenja, diplome, djeca lopte…

U utrci za najmlađe u okviru sedmog izdanaj “Avaz Tower Runninga” slavio je Omer Hrelja. Drugoplasirana je bila Maša Garić, a treća na cilju koji je bio na četvrtom spratu bila Džana Žiga.

Nakon dječije, održana je utrka humanih zvijezda, a najbrži je bio Jasmin Ligata. Iza njega je u cilj ušao Adnan Pacoli, a treći je bio Elmir Ćerimagić.

Direktan TV prenos ovogodišnjeg spektakla u “Avaz Twist Toweru” prenosili su TV1 i TV Alfa.

Izvor: avaz.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here