WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmjenjivanje poruka i poziva, a njihovi developeri poprilično su aktivni kada su u pitanju unaprijeđenja njihovih funkcija.

S tim u vezi pojavila se informacija da trenutno rade na novoj funkciji koja će navodno spasiti milione ljubavnih veza u svijetu, sa svojom novom Pin Chat nadogradnjom.

Naime, korisnici WhatsAppa će sada moći pinovati određene razgovore na vrh ekrana, što će omogućiti svima da veoma brzo pristupe konverzacijama sa svojim voljenim osobama.

U međuvremenu razvijaju i svoju Live Location, uz novu platformu koja će omogućiti instant plaćanje računa.

Novi ‘ljubavni upgrade’ će biti dostupan na svim Android platformama sa vezijom 2.12.162 i više. Korisnici će moći pinovati do tri najbliža kontakta koji će im se pojavljivati u vrhu WhatsApp aplikacije, a korisnicima će biti omogućeno pinovanje i unpinovanje kontakata proizvoljno.

Svakako, nove opcije će imati novu oznaku u chatovima – tako da ćete uvijek znati ko je pinovan, a ko ne. Kako tvrde iz ove kompanije, ovo bi moglo spasiti milione veza u svijetu.

Treba reći i to da je od nedavno korisnicima WhatsAppa na iOS platformama omogućeno da Siri izgovara poruke koje tipkate.

Izvor: fokus.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here